…ja täällä yksi uninen. Tuli nimittäin otettua kunnon päiväunet… Ei ole yleensä tapana päivisin nukkua, mutta nyt keikahti nokosten puolelle ja peräti 45 minuutin ajaksi.
Kaipa se sitten tuli tarpeeseen. Viime yö tuli nukuttua jokseenkin katkonaisesti ja nyt se sitten kostautui. Ja heti syönnin päälle. Ehkä tuli syötyäkin vähän turhan tukevasti, mutta minkäs teet, kun ruokahalu on hyvä ja ruokakin sattui olemaan maistuvaa…
Eli mikä se oli tämänpäiväinen herkku, joka vei kertarysäyksellä syömärin totaalisen horisontaaliseen asentoon?
No, ei enempää, eikä vähempää kuin intialainen panak paneer. Hankin tarvikkeet ja aioin kokeilla sitä jo aiemmin viikolla, mutta kaiken arkihärdellin keskellä testaus lykkäytyi tähän viikonloppuun. Toisaalta, hyväähän kannattaa aina odottaa!

Palak paneer on intialainen currykastike, johon tulee pääraaka-aineina pinaattia (palak) ja juustoa (paneer). Muut ainekset ovat valkosipuli, punainen chili, öljy, sipuli, inkivääri, garam masala -mausteseos, juustokumina, tomaattipyre, suola ja ruokakerma. Näistä sitten kuullotetaan ja haudutellaan lempeän mieto curry,…



…jonka lisukkeeksi keitin riisiä sekä paistoin kurkumalla maustettua kanaa. Päälle vielä jugurtista, korianterista, sitruunasta ynnä suolasta ja sokerista sekoiteltu mausteisuutta viilentävä, kylmä kastike.


Annoksen viereen vielä leipaisin naan-leipiä, jotka sivelin valkosipulivoilla…



Jälkiruuaksi mietin jotain kevyttä ja päädyin simppelisti kuutioimaan annosmaljoihin persikkaa ja päälle mansikka-banaanikeittoa ja jogurttia. Mausteisen pääruuan päälle viilentävä, makea pikkuherkku sopi kuin lusikka soppaan.

Vieläkö ihmettelette ruokaövereitä?

Kannattaa kokeilla!
???
??