Kuopion Viikinkiravintola Harald jakoi jokunen päivä sitten sivuillaan tervaleijonapannacottan ohjeen. Sen verran kiinnostavalta kuulosti, että pitihän sitä sitten mennä kokeilemaan.
Eli eilen laittelin kuohukermaa, liivatelehtiä, sokeria ja niitä tervaleijonapastilleja parin askin verran vesitilkassa sulateltuina niin sanotusti pakettiin ja yön yli terassin viileyteen hyytymään. Päälle vielä karamellisoituja karpaloita – tosin tässä tapauksessa puolukoita – ja tänään päästiin maistelemaan!

Arvioita? No, kun tiesi, mistä mausta oli kyse, se oli hyvin tunnistettavissa. Muutoin meni hieman arvuutteluksi: tuttu tuoksu ja maku – mutta mikä??? Kyllä se sieltä sitten lopulta aina löytyi.
Kysymykseen, tehdäänkö toiste vai ei, tuli vastaukseksi pyöreänpuoleisia mmmhhh-äännähdyksiä, joka vanhasta muistista suomennettuna tarkoittaa nuorisokielellä kuta kuinkin ”miksi ei”.
No, yhtään kulhoa ei ainakaan jäänyt tyhjentymättä…

Kaikkinensa, mielenkiintoinen makukokeilu. Terva maistui ja lämmitti suuta vielä pitkään herkkuhetken jälkeenkin.
Tässä vielä linkki lähteeseen – kunnia sille, jolle kunnia kuuluu: https://www.facebook.com/155101811167539/posts/3896199683724381/
Pitääpäs testata joku päivä….
Jos tykkää tervaleijonista, niin voipi tykätä tästäkin. ?