Tarjolla olisi välipalakirjoitus ja, mikä ettei, pieni vattantäyteinen välipala kesäpäivään!
Siippa ja esikoinen olivat nimittäin työmatkalla, joten me kotiinjääneet mietimme, että mitäpä hiiret tekevät, kun kissat ovat reissun päällä… Kun pöydillä hyppiminen ei suoranaisesti innostanut, päätimmekin siirtyä hurvittelemaan valmiiseen pöytään.
Eli suuntasimme paikallisen Rosson herkkujen ääreen!
Mikäpä siinä: ruuat olivat maistuvia ja syötävää oli riittämiin. Samalla sai hieman ideoita omiinkin kotinkokkailuihin: retikkaraastetta täytyy kokeilla ruuankylkiäisenä joku päivä ja marinoitu fenkoli menee samoin testiin.
Mutta se, mitä jo ehdimme kokeilemaan kotoisena versiona, oli ravintelissa syöty jälkiruoka!
Sanoinkin tarjoilijallemme, että luvallaan pihistämme, jos nyt ei suoranaista reseptiä, niin ainakin idean:
Tarjolla oli limemarinoituja mansikoita marengin ja jäätelön kera.
Kirpeää, makeaa, täyteläistä ja kevyttä – ja hyvää.
Täytyy sanoa, että täysin samaan makumaailmaan en kotikokeilussani päässyt, mutta ainakin sinne puolimatkaan. Luulen, että Rosson limemarinadi oli jotenkin tehty sokeriliemeen, ehkä keitetty siirapiksi, mutta kyllä se ihan kelvollista oli silkkana sokeroituna limemehunakin. Siihen vain mansikat pilkottuina marinoitumaan muutamaksi tunniksi, sitten mansikkapalat jäätelön kylkeen ja päälle vielä murskattua marenkia maun mukaan.
Kelpasi.