Ruoka-teemaiset kirjoittelut ovat viime aikoina loistaneet poissaolollaan. Ehkä on aika kuitata hieman tätäkin vajetta?
Vaan ainekset kuittailuun ovat tänään – toistaiseksi ainakin – jokseenkin vähäiset! Jääkaappi ja ruokakomerot naukuvat melko lailla tyhjyyttään ja kauppareissukin on luvassa vasta iltapäivällä.

Mitä tehdä?
No, kaappien tyhjyys on useimmiten varsin näennäistä, sillä aina sitä jotain löytyy. Ja pienellä mielikuvituksella (ja kuukkelin ehtymättömän ideapankin avulla) saa aikaiseksi yhtä jos toistakin.

Kuten nyt! Vaikka liha-kana-kalaosasto loistikin poissaolollaan, niin kasvispuolella vallitsi vielä jopa suoranainen runsauden pula. Jouduin jopa tekemään valintoja eri vaihtoehtojen välillä. Tehdäkö juustoista kasvissosekeittoa vai sienirisottoa? Kasvis-nuudeliwokkiinkin olisi ollut ainekset.

Päädyin sienirisottoon. Erilaiset risotot ovat muutoinkin olleet meillä eräänlaisia viikonlopun aloitus -ruokia, joten tässä tuli samalla nostettua perinteitäkin kunniaan. Ja luotua samalla junioriosastonkin edustajille niitä kullanarvoisia ruokamuistoja…
Eli pannut tulille ja porisemaan. Toisella pannulla paahdoin huuhdellut ja valutetut suolasienet (haapa- ja kangasrouskuja) ja lisäsin sitten sipulisilpun mukaan kuullottumaan hiljalleen.

Isossa wokkipannussa kuullotin riisit, lurautin sekaan tilkan sitruunanmehua ja sen imeydyttyä lisäilin lihalientä desi, puolitoista kerrallaan tarkalleen 18,36 minuutin ajan. Eli kunnes riisi oli sopivan kypsää.

No, hyvä on, osapuilleen 18,36 minuutin ajan…
Mausteeksi vielä timjamia, valkosipulijauhetta (hivenen) ja mustapippuria ynnä juustoraastetta ja sitruunankuorta (sitäkin hivenen) – kaikki iloisesti sekaisin ja lautaselle. Salaattisatsi vielä kylkeen ja paahdettua sipulia päälle…

Ja sitten syömään!
Arvio? No, hivenen ehkä suolaista (koska sienet ja lihaliemi), mutta asiansa ajoi! Ja oli oikeastaan ihan kelpoistakin. Ei toki parasta syömääni/tekemääni risottoa, mutta aivan hyvää kuitenkin. Nälkä lähti ja jaksaa nyt ryhtyä miettimään sitä kauppalistaa.

Jos kahveet tässä vielä jälkkäriksi pyöräyttäisi…
… niin voikin jo toivotella hyvää alkanutta viikonloppua kaikille!
Ja, jos risottoilu kiinnostaa, niin tässä vielä linkki aiempaan risottokirjoitukseeni – tuolloin pääraaka-aineena oli lohi: